Matlagning med ingredienser från trädgården

Att laga mat med egenodlade råvaror är en speciell känsla som skiljer sig från den du får av råvaror som du handlat i butiken. Det finns flera fördelar med att odla egna råvaror och genom att ta hand om trädgården på rätt sätt får du en stor skörd.

Ta hand om din trädgård

Det viktigaste redskapet för att hålla trädgården fin är en prisvärd häcksax eftersom du måste hålla trädgården trimmad om dina grödor ska växa. Häcksaxen är användbar till många olika frukter och bär som du kan tänkas odla. Exempelvis äpple- och päronträd behöver klippas ner med jämna mellanrum för att du ska få en god skörd. Det är inte heller bara grödorna som mår bra av trimning utan även andra buskar eller träd i trädgården. Även om din prioritet är dina ätbara växter så delar de yta, samt näring och vatten under jorden. Därför bör du använda din häcksax för att hålla alla dina växter och träd nerklippta.

Fördelar med att odla egna råvaror

Nu när matpriserna gått upp i butikerna är det många som förändrat sina inköp och inte längre handlar det som de allra helst vill. Genom att odla egna råvaror blir det både billigare och roligare eftersom du då verkligen har tillagat maten från grunden. Du kan även vara säker på att inte få i dig onödiga gifter eller tillsatser som kan förekomma i kommersiella råvaror. Dessutom innehåller frukt och grönsaker som du kan odla själv en mängd nyttiga antioxidanter som är bra för hälsan.