Matlagning för vänner

Inget smakar så gott som när man delar det med sina allra närmaste. Att laga mat till sina vänner är ett bra sätt att visa sin uppskattning och samtidigt få en trevlig stund tillsammans. Maten är viktig, men det är omgivningen också. Genom att se till att ditt hem är fint och inbjudande kan du få dina vänner att känna sig extra välkomna.

Bjud hem dina nära och kära

När du bjudit hem dina närmaste kan du börja planera inför dagen de ska komma. Välj livsmedel som du vet att alla kan äta, men försök samtidigt vara nytänkande och var inte rädd för att prova något nytt. Se till att det finns alternativ så att ingen blir utan mat om de mot förmodan inte kan äta det du lagat.

Mer än bara mat

Miljön ni umgås i är lika viktig som maten. Inred gärna hemmet med trevliga saker som du vet att dina vänner tycker om. Det behöver inte vara svårt att förändra hemmet utan ibland kan små medel åstadkomma en stor förändring. Ett sådant alternativ är att skaffa snygga sofföverdrag från Ikea och på så vis ge intryck av att du bytt soffa. Att ha flera sofföverdrag från Ikea är också fördelaktigt då du enkelt kan byta om olyckan skulle vara framme. Det skulle även kunna vara användbart på din bjudning om ni tänkt sitta och äta i vardagsrummet. Med sofföverdrag från Ikea i olika färger kan du även helt byta stil utan större ansträngning. Viktigast av allt är att du och dina gäster har trevligt tillsammans för även om god mat är en fördel är en middagsbjudning så mycket mer än bara mat.